הסרום נכנס לעולם הקוסמטיקה לפני כ-25 שנה.
עם השנים והתפתחות התחום, פותחו סרומים מתקדמים בהתאמה לסוגי עור שונים, אשר נותנים מענה לצרכים מגוונים.
הבסיס המשותף לכולם הוא רכיבים בעלי מולקולות קטנות במיוחד המוטמעים בתוך פורמולה נוזלית שומנית או ג'ל.
אז מה זה סרום? סרום הוא תמצית מרוכזת של חומרים פעילים בעלי מולקולה קטנה במיוחד שמאפשרת להם חדירה לעומק העור. הוא מכיל רכיבים דוגמת חומרי לחות, ויטמינים, מינרלים, שמנים, חומצות אמינו, תמציות תאים, אנזימים ותמציות צמחים בריכוז גבוה. יש המתייחסים לסרום כמולטי ויטמין או תוסף תזונה לעור.
מקור השם סרום מגיע מתחום הרפואה – סרום (או נסיוב) הוא נוזל צלול צהבהב שנשאר בתום תהליך קרישת הדם, מעין תמיסה מרוכזת המופקת מהדם שמשמשת , בין היתר, למניעה וטיפול במחלות זיהומיות.
הידעת?
הסרומים אינם כוללים מתחלבים אשר מונעים מהמים להתאדות וגם פחות חומרי עיבוי ופחות שמנים
כמה טיפות מרוכזות אלו הן סופר יעילות. הסרומים עשויים ממולקולות קטנות מאוד, כך שהעור סופג אותן במהירות ובעומק
סרומים מכילים לרוב ריכוז גבוה יותר של חומרים פעילים מאשר קרם
סרום יכול להחליף קרם לחות? לא.
הסרום אף פעם אינו מספיק לבדו, הוא אמנם יעניק, ברוב המקרים, אפקט של הזנה, מתיחה וזוהר , אבל התפקיד האמיתי שלו הוא להיות מוליך לחומרים הפעילים מהקרם שמניחים מעליו ולהגביר את יכולת ספיגת ואגירת הלחות בשכבות העמוקות של העור .על ידי כך הוא עוזר לעכב את הסממנים המעידים על הזדקנותו דוגמת קמטוטים, יובש או כתמים.
יש למרוח קודם את הסרום ואז את הקרם. המרכיבים העבים והכבדים יותר בקרמים יוצרים מחסום על העור, שזה נהדר לנעילת לחות פנימה, אבל גם יכול גם לנעול חומרים פעילים החוצה.
מה ההבדל בין קרם לחות לסרום? מבנה המולקולרי שונה מוביל לתפקוד שונה וערך שונה. שני המוצרים, המהווים השלמה האחד של השני, יכילו לרוב את אותן תמציות צמחים רק שבעוד שהקרם מתאפיין במולוקולות גדולות על בסיס מים ושמן, הסרום מבוסס על תהליך ננו טכנולוגי ייחודי המקנה לו מולקולות קטנות בהרבה ומכאן ההבדל המשמעותי. הקרם חודר רק לשכבות העליונות של העור בעוד המולקולות הקטנות המאפיינות את תכשירי הסרום השונים, מאפשרות לו לחדור עמוק לשכבות התחתונות והעמוקות של הדרמיס. בנוסף, כמות החומרים הפעילים בסרום יכולה להגיע ל-95%, והשפעתו לאורך זמן גבוהה בהרבה מזו של קרם לחות ואפילו מסיכה.
למי כדאי להשתמש בסרום? לכל אישה בכל גיל, החל משנות ה-20, תוך בחירה במוצר שמתאים לצרכים הספציפיים שלה. בגילאים הצעירים מומלץ להשתמש בסרום פעם ביום כאמצעי מניעתי ואחרי גיל 30, מומלץ להשתמש פעמיים ביום מתחת לקרם הלחות.
לסרום יש גימור לא שומני והם לא משאירים אחריהם שאריות דביקות לכן מתאימים לאנשים שלא אוהבים למרוח דברים שומניים על עור הפנים.
אילו סוגי סרומים קיימים? ישנם מתכונים שונים לצרכים שונים וסוגי עור שונים. הנפוצים הם : סרום למיצוק העור וחידוד קווי המתאר של הפנים, סרום אנטיאייג'ינג לעור בוגר, סרום משקם לעור יבש וחסר זוהר, סרום עם הבהרה להשבת גוון עור אחיד, , סרום לילה לטיפול אינטנסיבי, סרום לטיפול באזור העדין של העיניים ועוד. בניגוד לקרמים ומסכות, רוב הסרומים מתאימים לכל סוגי העור, אבל כדי להוציא מהם את המיטב חשוב שהקרם שיונח מעליהם יתאים לסוג העור שלך בהתאם לגיל ולמצב העור.
איך משתמשים בסרום? את הסרום מומלץ להניח בכמות קטנה על עור פנים נקי בטפיחות. יש להתחיל ממרכז הפנים כלפי חוץ, תוך כדי לחיצות עדינות עם כריות האצבעות. המטרה היא לקבע את הסרום בתוך הפנים, לכן טכניקה של טפיחות ולחיצות מומלצת יותר מאשר מריחה.
מתי נראה את ההשפעה של הסרום על מראה העור? בעוד קרמים איכותיים אמורים לספק מענה כמעט מיידי והקלה למשל של 6 – 8 שעות, סרומים מעניקים פעולת תיקון הדורשת זמן. התוצאות שלה ניכרות רק כעבור שימוש ממושך ועקבי, לכן חשוב להקפיד על הנחת סרום מתחת לקרם הלחות באופן קבוע, בוקר וערב.
מתי לא כדאי למרוח סרום ?
סרומים לא מתאימים לכולם. המרקם הנוזלי או דמוי ג'ל של הסרום יכול שלא להתאים לאנשים עם מחלות עור כרוניות כמו אטופיק או רוזיציאה, שמחלישות את מחסום העור. במקרים אלו הסרום עשוי לחדור מהר מדי ולגרום לגרוי.
בנוסף, יש המעדיפות את הלחות העמוקה שמספק קרם יום או קרם לילה עשיר. במיוחד במקרים שיש לך עור בוגר או יבש מאוד, אז סרום כנראה לא יספק אותך לבדו ותרצי להוסיף לאחריו קרם לחות.
איך מניחים סרום על הפנים
אחרי ניקוי הפנים מרחי כמות קטנה על האצבע (משהו כמו גודל של אפונה) והחדירי אותה אל העור בטפיחות.
אם את בעלת עור רגיש עדיף להמתין כ10-15 דקות לאחר שטיפת הפנים לפני שמורחים סרום. (כאשר העור לח יש סבירות גבוהה יותר שמריחת מוצר על בסיס מים תוביל לגרוי. כאשר מייבשים לפני את העור זה מפחית את חדירת המוצר)
לא צריך לדלג על קרם לחות שאת אוהבת, פשוט שימי בהתחלה את הסרום ואז את הקרם, כדי שהסרום לא יחסם מחדירה לעור.
כדי לחסוך בשימוש במוצר השתמשי בסרום כ"בוסטר" מספר פעמים ביום או הוסיפי מעט ממנו (כמה טיפות) לקרם הלחות שלך.
לרכישה של סרום אנטי אייג'ינג לקיץ - https://www.abra-cadabra.co.il/product-page/anti-aging-serum
לרכישה של קרם פנים - https://www.abra-cadabra.co.il/product-page/rose-hibiscus-anti-aging-cream
תודה שקראתן,
אפשר לפנות בשאלות
באהבה
דנה
Comments